Global mangel på toner

toner hos copytec

Suez-kanalen, Corona, lukkede havne i Kina, chips-mangel – you name it!

Som vi også skrev lidt om i vores forrige nyhedsbrev, så er der fortsat problemer med levering af printere og toner. Alle producenter er fortsat ramt dels af den enorme efterspørgsel på især A4-printere og A4-multifunktionsprintere, da mange medarbejdere blev nødsaget til at arbejde hjemmefra, og dels den nuværende materialemangel og de store logistikproblemer, der stadig driller efter både Corona-nedlukninger og blokeringen i Suez-kanalen.

En anden producent var desuden så uheldig, at to af deres tonerfabrikker blev sat ud af spil af forskellige årsager. Dette skabte en enorm mangel på forbrugsstoffer til mange af deres printere, som ikke umiddelbart kunne tilgodeses. De er dog heldigvis ved at komme tilbage til normale tilstande igen.

Copytecs eget toner lager

For Ricohs vedkommende er situationen dog ikke helt så kritisk. Vi oplever lidt længere leveringstid end normalt, men det er jo ikke til at vide, hvordan fremtiden arter sig. Derfor har vi hos Copytec tilpasset vores lokale lager i Viby således, at vi kan holde vores kunder kørende med toner og også levere nyt udstyr, når det er påkrævet. Selvom det er omkostnings- og ressourcetungt at have eget lager, har vi det nu alligevel godt med at vide, at vi kan levere. De fleste af vores kolleger får nemlig sendt forbrugsstoffer (toner m.v.) direkte fra producenternes centrale lagre, som regel fra et sted i Europa. I disse dage ser vi imidlertid, at selv hovedlagrene har leveringsvanskeligheder. Derfor sørger vi for at have lageret godt fyldt op, så vi er klar til at levere. 

Du har sikkert også hørt om manglen på chips til elektronik. Det er printer-branchen desværre også ramt af. Det betyder, at hvis du påtænker at indkøbe nye multifunktionsprintere, er det en god ide at være i god tid. For eksempel ved at bestille nu med levering på et senere tidspunkt. Så er du sikker på, at du ikke kommer i en situation hvor leveringssituationen kommer til at påvirke dig negativt. Se vores store udvalg af multifunksprintere her.

Papir står også for skud

Papir er også ved at blive en mangelvare og priserne stiger nærmest dagligt. Dette skyldes dels det store fald i forbruget under Corona-nedlukningen, hvor et par af Europas store fabrikker blev lukket ned. Det har så skabt en flaskehals nu, hvor forbruget inden for kort tid er tilbage til det normale ­– måske endda større. Hertil kommer så de stigende energipriser, der også har en stor indflydelse på papirprisen. Derfor: Køb stort ind når du bestiller papir, og køb FSC-mærket for så er det også bæredygtigt (det har vi skrevet mere om på vores LinkedIn her).

Vil du gerne holdes opdateret?

Vil du gerne høre om vores gode tilbud, nye produkter og vigtige nyheder om dine maskiner som den første? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev nedenunder!