Sådan sparer du strøm på din Ricoh printer

Her kan du læse om printeres strømforbrug og få en guide til at indstille en timer, så printeren automatisk tænder og går i dvale på fastsatte tidspunkter

Har du tænkt på, om du kan spare strøm på din Ricoh printer?

I en nyere tid, hvor bæredygtighed, miljø og ESG, er i fokus, er det vigtigt at spare hvor man kan, for at skåne vores planet. Selvom kopimaskiner ikke er de store strømslugere, faktisk bruger moderne maskiner blot fra 0,5 watt i hvile eller standby, er der alligevel små ting, man kan justere for at gøre printeren endnu mere strømbesparende.

Alle Ricohs printere er udstyret med en ‘ugentlig timer’, som man kan slå til. Her kan man lave enten faste daglige eller ugentlige indstillinger for, hvornår printeren skal slukke automatisk – f.eks. ved fyraftenstid – og hvornår den skal tænde igen, f.eks. når I møder ind om morgenen.

Hos Copytec vil vi gerne hjælpe jer på vej, så her er derfor en kort vejledning til, hvordan man slår timeren til.

Sådan gør du på lidt ældre Ricoh maskiner:

Ricoh MP CXX00/XX01/XX02/XX03:

Tryk på denne knap for at komme ind i brugerfunktioner:

Herfra skal du:

  • Trykke på [ Systemindstillinger ]
  • Trykke på [ Timer-indstillinger ] (tredje faneblad fra venstre)
  • Her trykker du på knappen [ Ugentlig timer ]
  • Nu kan du vælge om du vil have en daglig eller ugentlig timer.
  • Vælger du ugentlig, har du nu mulighed for at sætte bestemte tidspunkter på ugens dage, hvor printeren skal gå i dvale, slukke, tænde mm.
    NB: Du kan indstille flere tidspunkter til hver dag. Du skifter dag ved at klikke på [ ↓ Næste ] i nederste højre hjørne.

Under fanen [Timer-indstillinger] har du også mulighed for at indstille, efter hvor lang tid i ubrugt tilstand, printeren skal gå i dvaletilstand – vi anbefaler mindst 30 minutter, idet man skal huske at maskinen jo også bruger lidt strøm på at starte op igen, og skal den gøre det mange gange i løbet af en dag, bliver det jo også til lidt. Det er også her, du kan tjekke, og evt. rette, dato og tidsindstillingerne på maskinen, så de er korrekte. På den måde kommer din nye timer også til at passe.

Sådan gør du på nyere Ricoh maskiner:

På de nyere maskiner, MP CXX04, MP CXX04ex og IM CXX00 er proceduren næsten den samme, dog skal du logge på maskinen, og derefter vælge Brugerindstillinger ➔ Systemindstillinger ➔ Dato/Timer/Tid.

Timere kan ligeledes indstilles fra maskinens webside som du finder ved at angive maskinens ip-adresse i adresselinjen i en browser. Når du har logget på, skal du vælge Enhedshåndtering ➔ Konfiguration ➔ Timer. I dette menufelt kan du indstille alle timere i maskinen – vi anbefaler at du kun ændrer timer for dvaletilstand og den ugentlig timer.

Det er jo godt for både miljø og elregningen at slukke for sine elektriske apparater. Dog er det vigtigt at huske, at maskinen skal være lukket ned korrekt, inden I slukker for stikkontakten/trækker stikket ud til jeres printer. Det er samme princip som at lukke en stationær computer ned i stedet for at trække stikket ud af stikkontakten. Dette er vigtigt, da man ellers unødigt beskadiger maskinen.

Det er også bedst at undgå at bruge eksterne timere til at slukke din printer, da dette kan forårsage skade på printeren; i stedet bør du anvende den indbyggede timer for at sikre korrekt drift.


Man slukker printeren korrekt ved at afbryde maskinen på tænd/sluk knappen, som oftest er på fronten af maskinen under en lille halvgennemsigtig klap. Herefter afventer man at maskinen lukker ned og displayet og den blå indikator er gået helt ud.

Oversigt over strømforbrug på Ricoh printere:

Ricoh printerStrømforbrug i dvaletilstandStrømforbrug i klartilstand
IM C20000,55W46,2W
IM C30000,55W47,6W
IM C45000,62W59,0W
MP C20040,9W46,5W
MP C30040,93W47,3W
MP C45040,89W55,1W
MP C20030,57W56,6W
MP C30030,59W64,0W
MP C45030,67W110,0W
Oversigt over strømforbrug på Ricoh printere. Her kan man se, hvor meget strøm man kan spare ved at have printeren i dvaletilstand.

Hvis du har spørgsmål til din maskines energiforbrug, er du velkommen til at kontakte os på 86 114 011 eller epost@copytec.dk

Hvis du leder efter en energibesparende printer, kan du se Copytecs store udvalg af Ricoh kontor printere her.